tisdag

Allmänt, Hästliv / Permalink / 1


Hästledig dag. Kan vara skönt ibland, eller inte.
Jag ska spendera dagen på soffan fram till jag börjar jobba.
Sprang på morgonen så lite nyttig har jag varit.

v:24

Allmänt, Hästliv / Permalink / 0
Ny vecka,ny planering.
¨
Måndag: bomövning hemma på banan.
Tisdag: Mona rider.
Onsdag:bomövining igen
Torsdag: hoppträning Niklas
Fredag:vila
Lördag:skogen
Söndag:ev åka in och hoppa crk.

Idag måndag "bomövning" gick jätte bra. Banan såg ut så här, På mitten hade vi ett kryss längs med medellinjen, på högra sidan om det la vi tre bommar med kort avstånd. På vänstra kortsidan (framifrånsett) hade vi tre upphöjda bommar med långt av stånd (böjtspår). Allt gjordes i olika ordningar så Nicke aldrig visst vad som skulle komma härnäst. När det kändes ok rullade vi ut bommarna med långt av stånd till galoppbommar i stället, fortfarande på böjt spår. Samma sak här, "ett steg före hästen" vända,volta,halt,galopp,trav,skritt, när han kändes lydig där, ställde vi upp räcken på ena långsidan med tre långa galoppsprång i mellan el 4 korta. Beroende på håll utgick vi från galoppbommarna på kortsidan så antingen började man med de för att sedan gå in på långsidan med räckena eller tvärtom. Räckena först cirka 5 galopp språng in på galoppbommarna. trav efter dessa och ut på dee bommarna med kortavstånd. avslutade hela passet med att sätta upp en oxer på långsidan och bara rullade på.

Jag hade en väldigt lydig och nöjd häst när jag gick in till stallet.
Tack Jenny för all hjälp idag.

Helgen vart lugn på alla plan.
Firade nationaldagen upp i Filipstad med Jenny och Cigge.
Kvällen var jag sällsapsdam åt min sambo på fest hemma hos daniel och Kacki. trevlig tillställning.
kvällen outfit blev svarta jeans och svart body under. Giirlshalsbandet och sotig blick. Det coolast av allt var att jag hade min mammas skor, ett par gabor bruna heltäckande hög klack, inköpta någonstans -80 trodde mamma. Snyggt.
Dock inte det bekvämaste med höga klackar för en hästtjej som går i stallkängor. Men något ska jag ha lärt mig genom att ha jobbat inom skobranchen en liten stund.

god natt.

veckan som gått v.23

Allmänt, Hästliv / Permalink / 0

ursäkta alla stavfel...

Börjar med lördagen, jätte fint väder. Jag gick till jobbet slutade kl 15. Hannis och Ansi kom dit, vi hadlade för att grilla och gick hem till mig. Grillade gott gott gott, dagen första cider togs.
dax att göra iordnings sig. Det blev den rosa kjolen och ett nytt linne jag fått under dagen. De blommiga vagabond skorna. Snyggt. Kjolen fick 5+++++ av Linda, Gott betyga!
Kvällen var jätte trevlig med Giirlsen. Jag fick nagellack rosa och rosa, ansiktmasker, en ögonpenna (blå) och halsband och liten väska att ha allt i. Kvällen bestod av hotshots som "givna grisar"...
Vi slutade på Mastmagasinet,torggrillen och en jäkla väntan på taxi. var hemma runt 4 tror jag.

Vaknade upp på Söndagen, lika fint väder denna dag. Min födelsedag. Mamma,Göran och Emma kom förbi på frukost.
Efter det beslutade vi (familjen) för att åka ut till skärgården och båten. Blev en tur på sjöa som avslutades med pizza i båten. På kvällen kom josefs mamma,pappa,syster med man,barn hit på grill. Det serverades hemma gjorda hamburgare med klyft potatis. Lyxade aven till det med att lägga hamburgarna i chibata bröd,gott gott gott. Med vitlöksdipp,tzatziki och advokadoröra.

Måndag: ledig. Hjälpte Josefs systers farbror att flytta. Massa lådor,massa skräp och en väldans massa trappor. Efter det åkte jag med min mor till våran sommar stuga "rävstugan" som ebba säger. Solning,underbart! Åt årets första färsk potatis,sill, gräddfil m gräslök. okej jag åt köttbullar. PÅ kvällen var det hoppning på tapeten. travhoppning och linjer.
Fia Farkas kom och hoppade med oss samtidigt,kul. Hoppningen gick bra under delen travhoppning. travade 1,10m utan direkta problem. Jag måste bli stilla i hand tidigare bara. När vi kom till linjen 14 meter kan jag säga att tigern kom fram i Nicke. Shit, det går fort. Halt,Halt, halt. det hjälper inte så mkt,tyvärr! Klarade linjen, men dock inte med godkänt resultat om jag får bestäma. Galoppbommarna gick det bättre på tillslut. Nicke är svår men speciell. Det ska nog gå att bli vi två??!

Tisdag: regn, städade hemma och Jobbade.

Onsdag: Heldag på jobbet med möte på kvällen, Hann iaf hem till greys.

Torsdag: åkte till stallet. Det var första gången på länge jag var omotiverad. Jag valde att städa i stallet istället för att rida i regnet. Blev jätte fint,hoppas jag?

Fredag: Jobbat och kvällen var Ebbas och min. Fingerfärgsmålning. Blev jätte fina tavlor. Godnatt sagor och sen en film för mig själv.

/hej hej.

Till top