Stöd ridsporten


Jag Tittar självklart på ryttar-VM som drog igång förra veckan och som sänds på tv.
Sverige är representerade i 8 grenar med sammanlagt 132 deltagare. Fälttävlan är gjord. 
På Dressyr sidan var konkurrensen stenhård. Personbästa krävdes, två höll måttet. Men ingen placering. 
Svensk ridsport är lite okänd för alla ute i världen och allmänheten i Sverige. Vi ses som en liten nation trots att Det är 500.000 ridande regelbundet i veckan, det arrangeras
4000 tävlingar/år, 35000 tävlingslicenser finns, 200000 hästar rids det på av de 360000 hästar som finns i Sverige.
Ridsporten måste jobba på vissa svagheter. Struktur, Intern organisation med 900 föreningar, 500 ridklubbar och  19 distrikt. 
Vår sport kostar otroligt mycket pengar och ridsporten är i behov av Pengar? Mer sponsorer.  Ska vi kunna vara med och fightas med de stora nationerna så behöver ridsporten mer hjälp. 

Förstår ni då att trots att vi inte har de "stora penga resurserna" ändå är med och ligger i topp med bra placeringar. Bra ridning! Vi har Kung Roffe, som är bäst när det verkligen gäller. Han är otrolig. Den mentala styrka han besitter kan få självaste Zlatan att verka riktigt bortkommen.   
Vi har ett otroligt bra hopplag i år som representerar oss. Peder,Henric, Alex och Rolf-Göran. Första gången ett rent kill lag får chansen. Och vi är bland de 10 bästa lagen som får chansen att rida idag (torsdag) Jag ber er alla att titta och stötta sporten. På så sätt får sporten ögonen på sig och desto fler som tittar,hejar desto större blir vi. 
Tider och all viktig information finns på www3.ridsport.se 

Jo men det gick bra för killarna idag. Det var bara ett nedslag från medalj för laget. 
Sverige blev sexa i nationshoppningen. 
Rolf-Göran Bengtsson ligger tvåa individuellt efter dagens hoppning! 

Stöd ridsporten! #gillahäst